Otin eilen ja tanaan kaksoistunnin yksityisopetusta salsasta. Opettaja oli hyva, mutta tosi tiukka. Valilla teki mieli sanoa neidille pahasti. Olin molempien kertojen jalkeen aika poikki. Aika monimutkaisia kuvioita yritettiin kayda lapi. Tuli vahan semmonen tanssi tahtien kanssa fiilis. Jos suomessa saisi 4 eurolla tanssin yksityisopetusta ottaisin tunteja joka viikko. Harmi etten nyt ehdi enempaa tunteja ainakaan talta opelta saamaan. Myos ruokiin olen lisaillyt salsaa. Valilla on tosin ihan hyviakin annoksia tuotu nenan eteen, eika ole tarvinnut lisamausteita. Maitokahvi on muuten taalla kupillinen kuumaa maitoa, johon lisataan kylmaa kahvia tai pikakahvijauhetta.

Tanaan yritettin loytaa myos salsaklubia, mutta kaikki discot ja ravintolat ovat ilmeisesti suljettu sunnuntaina olevien vaalien takia. Taalla holhotaan ihmisia nakojaan enemman kuin suomessa. Jos perjantaina nauttii alkoholia ja/tai tanssii, niin sunnuntaina ei voi tietenkaan aanestaa. Jokaisen on muuten pakko aanestaa eli aanestysprosentti on 100.

Keskiviikkona luulin jo saavani liput Ecuador-Argentiina mm-karsintamatsiin, mutta olivat sitten kuitenkin loppu. Mustan porssin kauppiaat olivat ostaneet liput pois. Koko kaupunki seurasi ottelua, jonka Ecuador voitti. Vetta satoi koko paivan, joten aika pahasti siella stadikalla olis kylla kastunut, mutta tunnelma oli varmaan hieno. No aina ei voi voittaa.

Huonon saan takia on makien paalle kiipeilykin jaanyt vahemmallle. Tanaan menin kyllakin kaupungin laidalla olevalla kabiinihissilla 4100 metriin ja siita kavellen viela vahan ylemmas. Huomenna on viimeinen mahdollisuus kiipeilla ja menenkin retkelle Cotopaxi nimiselle tulivuorelle. Paivan reissulla noustaan 5000 metriin, joka on sekin hamalaiselle ihan riittava korkeus. Olisi ollut mahdollista nousta koko maen paalle n. 6000 metriin, mutta se olis maksanut aika paljon ja vaatinut erikoisvarusteita lopun jaatikko-osuuden vuoksi. Enka tieda olisinko siihen edes pystynyt vahaisen hapen vuoksi eli olisi voinut olla hukkaan heitettyja dollareita. Ecuadorin korkein vuori ja ilmeisesti maailman korkein tulivuori on 6400 metria korkea Chimborazo.

Viimeiset espanjan tunnit ovat takana ja nyt pitaisi sitten parjata omillaan. Sunnuntaina matkustan lahelle rannikkoa Jipi Japaan (lausutaan Hipi hapa) opettamaan englantia ja atk:ta. Bussimatka kestaa 10 tuntia. Harjoittelin tanaan viimeisella kielitunnilla opetuksessa tarvittavia lauseita. Hieman hirvittaa mita siita tulee. Osa oppilaista (12-13v) osaavat kuulemma hadin tuskin kirjoittaa ja lukea. Minun pitaisi pystya opettamaan heille englantia omalla heikolla espanjan kielen taidolla. Seutu on myos hyvin koyhaa, mutta ihmiset ovat kuulemma ystavallisia. Tama luksuselama jaa nyt siis taakse. No siellakin ovat tietysti viikonloput vapaita, jolloin voi menna vaikka tyynelle merelle sukeltelemaan ja valaita bongaamaan.

1244950964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1244951122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e